Kurv
Min Side

Gode råd til at undgå tyveri af din cykel

Hvert år får tusindvis stjålet deres cykler i Danmark. For mange er cyklen det primære transportmiddel, og derfor er det ekstra ærgerligt, når cyklen er væk.

Publiceret 1. oktober 2021

Med inspiration fra Cyklistforbundet og Det Kriminalpræventive Råd har vi samlet en række gode råd, der kan være med til at reducere din risiko for at få din cykel stjålet:

  • Brug en godkendt lås - Din cykel skal være låst med en lås, der er godkendt af Varefakta, for at opnå dækning af tyveri. Låsekrav gælder dog ikke ved tyveri fra forsvarlig aflåst bygning eller lokale. 
  • Lås altid cyklen: Helt basalt – husk at låse cyklen. Også når du bare er hos bageren, eller stiller cyklen fra dig hjemme i garagen.
  • Lås cyklen fast - Lås stellet og for- eller baghjul fast til et cykelstativ, et træ eller en lygtepæl. Brug en godkendt bøjle- eller wirelås.
  • Forsvarlig aflåst bygning eller lokale - Opbevar cyklen i en forsvarlig aflåst bygning eller et forsvarligt aflåst lokale, når du har mulighed for det.
  • Pas på ved stationer og lignende - På tog- og metrostationer og ved busstoppesteder er der høj risiko for cykeltyveri. Det samme er tilfældet på en del skoler. Lås cyklen godt fast og gerne i en cykelkælder eller lignende aflåst område
  • Frist ikke tyven - Tag løse lygter, cykelhjelm og lignende med dig. Har du en el-cykel kan du også med fordel tage batteri og/eller kørecomputer med dig.
  • Husk stelnummer - Du skal bruge stelnummer til at anmelde dit cykeltyveri. Husk at tage et billede eller skriv stelnummeret ned. Bør dog stå på kvitteringen fra cykelhandleren. 
  • Mærk din cykel - Vidste du at du også kan mærke din cykel med DNA-væske? Dna-mærkning er en syntetisk væske, du kan føre på dine ejendele, så de kan spores tilbage til dig. Læs mere om DNA-mærkning her.
  • Tjek stelnummeret på den brugte cykel - Køber du en brugt cykel, kan du tjekke om cyklen er efterlyst på politiets hjemmeside ved at skrive cyklens stelnummer. Tjek her.

Har du en dyr cykel og derfor Cykel PLUS-dækning på din indboforsikring, skal cyklen – der er omfattet af dækningen - være forsynet og aflåst med to særskilte låse godkendt af Varefakta. Mindst en af låsene skal gøres fast til en permanent genstand gennem stellet.

Læs om cykeldækningen i indboforsikringen