Kurv
Min Side

Mærk dine værdigenstande med DNA-væske

Vil du gøre det mindre attraktivt for tyven at stjæle dine ejendele, så er det en god idé at mærke dine værdigenstande med DNA-væske.

Publiceret 1. september 2021

Det er både ærgerligt og utrygt at få ubudne gæster i sit hjem, der stjæler personlige - og måske uerstattelige værdigenstande.

Mærkede værdigenstande er sværere at sælge videre, for det linker sælgeren til et indbrud. Vi har indgået et samarbejde med SelectaDNA, som bl.a. sælger DNA-mærkningssæt med væske og sikringsmærker. 

De tre vigtigste elementer, når du bruger med SelectaDNA-mærkningssættet:

  • Mærk dine ejendele med væsken og de klistermærker, som indgår i sættet
  • Sæt synlig skiltning op på vinduer og postkasse
  • Registrer dit sæt og dine ejendele i databasen som politiet har adgang til

Få rabat på SelectaDNA-sæt

Du kan få 25 % rabat på SelectaDNA mærkningssæt. Sættet koster 825,- uden rabat og fragt. Brug koden lb-339, og få sættet til kun 625,-.

Køb sættet her

Sådan fungerer DNA-mærkningen

Du påfører diskret den næsten usynlige væske på de værdigenstande, du vil sikre i dit hjem. Den diskrete væske lyser op under UV-lys, og de små mikroprikker (0,5-1 mm), der er i væsken, gør det muligt at finde den unikke DNA-kode under et mikroskop. Den unikke kode kan knyttes til dig, efter du har registreret dit sæt i en database. Sættet indeholder nok væske til at mærke 25 af dine ejendele. 

Efter du har påført væsken, sætter du advarselsmærker på genstandene og sætter sikringsmærker på vinduer, døre og postkasse, så du sender indbrudstyven et signal om, at dine værdigenstande er mærket med dna-væske.

Når du har påført væske og mærkningsmærker, registrerer du genstandene i en database, som gør det muligt for politiet at finde den rette ejer, hvis de alligevel skulle blive stjålet.

Andre råd til at undgå indbrud

Det er en god idé at have gode, solide låse, døre og sikrede vinduer i dit hus, sætte timerstyrede lys op ude og klippe hækken ned, så tyven ikke har arbejdsro. 

Læs om vores indboforsikring