Kurv
Min Side

Inden du rejser på skiferie

For at få det bedste ud af skiferien, er der en del, du kan forberede dig på inden turen. Få gode råd til pakkelisten og andre forberedelser til turen.

Publiceret 1. oktober 2022

Skiskole

Er du helt nybegynder, eller trænger du til at få frisket din erfaring op, kan det være en god idé at overveje nogle timer på skiskole, så du får den nødvendige basisviden på plads.

Liftkort

Skal du på langrends-skiferie, har du ikke brug for liftkort. Skal du på alpin skiferie, vil det i de fleste tilfælde være nødvendigt, men overvej, om du har brug for det på hele skiferien, hvis du fx skal på skiskole. Liftkort kan være ret dyre og er ofte den største post på skiferien.

Hvor vigtigt er skiudstyret?

Er det første gang du skal stå på ski, har du nok ikke så meget udstyr. Ski, hjelm og støvler kan du leje på skisportsstedet, så det behøver du ikke have med. Brug altid hjelm, da det forebygger skader.

Har du din indboforsikring hos os, behøver du ikke at købe en ekstra forsikring på skisportsstedet for lejet skiudstyr. Du er allerede dækket.

Et par gode og varme skihandsker er nødvendige og også skibriller. Du bør også have skiundertøj af kunststof eller uld med og et par gode lange skisokker, der kan holde dig varm og tør.

Skitøj, fx skijakke og skibukser, kan du måske låne af familie eller venner, hvis du ikke har selv. I det hele taget kan man ofte købe brugt godt skiudstyr på dba.dk, skisport.dk og andre hjemmesider.

Børn med på skiferien

Vil du give dit barn en god start som skiløber, så overvej at sende dit barn på skiskole. Kig gerne efter et sted med en dansktalende skilærer.

Mange skisportssteder har børnebakker med egen skilift, som er forbeholdt børn og andre skiløbere, der står på ski for første gang. Der er mange mindre skisteder i både Norge og Sverige, som er egnede.

I bil til skisportsstedet

Du bør undersøge, om der er specielle regler i det land, du skal til eller de lande, du kører igennem, inden du lægger ruten.  Skal du til Frankrig, skal du have en alkotester i bilen. Du kan købe alkotestere på nettet og i mange synshaller. I Østrig og Schweiz skal du købe en licens til at køre i landet.

Kører du i din egen bil, er det et must, at du skifter til vinterdæk, hvis du ikke allerede har gjort det. Undersøg også, om der er krav om snekæder i de lande, du besøger eller kører igennem. Har du ikke selv snekæder, kan du leje dem. Størrelsen på snekæderne afhænger af dækkene på bilen – se bilens manual. Og husk at prøve dem hjemmefra.

Husk det blå sygesikringskort

Rejser du i Europa, så husk at tage det blå EU-sygesikringskort med. Har du ikke allerede kortet, kan du bestille det via borger.dk

Hav de vigtige ting i din håndbagage

Rejser du med fly, er der en risiko for, at din bagage bliver forsinket, og det er ærgerligt at gå glip af en dag på ski, fordi bagagen ikke er kommet frem.

Rejseforsikringen indeholder en begrænset dækning for erstatningskøb i forbindelse med bagageforsinkelse, men da skiudstyr er dyrt at købe og ikke altid kan lejes, er det en god idé at rejse i din skijakke og pakke fx skibukser, handsker og skibriller i håndbagagen.

Pak altid vigtig medicin i håndbagagen.

Start skitræningen i god tid

Det er en god idé at træne både kondition og styrke et stykke tid inden ferien, så du ikke bliver alt for udmattet efter de første ture. Jo mere styrke du har, jo lettere kan du forebygge skader, hvis du kommer galt af sted.

Se øvelser til skitræningen i videoerne:

Vælg det skisportssted, der passer til dit niveau

Er du ikke rutineret skiløber, er det en god idé at vælge et skisportssted, som er velegnet til nybegyndere, dvs. et sted, hvor der er grønne og blå pister tæt på selve skibyen.

Tjek derfor piste-kortet, så du kan sikre dig, at begynderbakkerne ikke ligger på den anden side af røde eller sorte pister.

Indkvartering 

Har du børn med, er det særlig vigtigt med en familievenlig bolig, og også hvor boligen ligger i forhold til pisterne. Det er en god idé at vælge et sted, hvor I bor tæt på blå og grønne bakker, så I ikke skal gå mange kilometer for at komme i gang. Mange børn vil fx være for utålmodige til at vente på bus og derefter køre 15-20 minutter til pisterne.

Mange skirejsebureauer tilbyder børnevenlige familiehoteller med dansk skiskole og underholdning.

Ønsker du derimod at bo et sted med mange unge mennesker, par eller enlige, tilbyder de fleste større skirejsebureauer det, der passer til dit ønske.

Mere information

Der findes en masse gode artikler på internettet om skiferie, du kan fx finde en masse nyttig information på skiferietips.dk

Læs om rejseforsikringen og køb