Kurv
Min Side
par kører på motorcykel gennem Danmark med god forsikring

Kom godt fra start med motorcykelsæsonen

Når kalenderen passerer 1. marts, betyder det forår, varmere og længere dage og også starten på motorcykelsæsonen for rigtig mange. Kørslen kan dog være lidt rusten efter en sæson i vinterhi, og LB Forsikring kommer derfor med gode råd til, hvordan man bedst og sikrest kører en ny sæson i gang.

Publiceret 1. marts 2023

Fuglekvidder, forårsblomster og friskt, solrigt vejr vidner om, at foråret er på vej. Lyden af brummende motorcykler på gader og veje vil også give os en følelse af, at vi går lysere tider i møde. Det sker, mens motorcykelsæsonen for langt de fleste motorcyklister i Danmark køres i gang den 1. marts, hvor deres forsikring også træder i kraft igen.

Starten på motorcykelsæson er fyldt med gensynsglæde for mange motorcyklister, men efter en hel vintersæson uden kørsel, kan både motorcykel og -cyklist være rustne. Det er derfor vigtigt, at man gør sit forarbejde, inden man suser den nye sæson i møde, lyder det fra Anne Mette Kirkegaard, Vicedirektør i Skade og Jura hos LB Forsikring.

Anne Mette Kirkegaard udtaler følgende om starten på en ny motorcykelsæson: “Selvom det for mange er en glædens tid, er det også den tid, hvor vi ser flest uheld på motorcykler. Forårsmånederne er præget af omskifteligt vejr, og det kan tit overraske trafikanter og i værste tilfælde ende i uheld, hvis man ikke kører efter forholdene. Omskifteligt vejr og rustne kørerutiner er heller ikke en god kombi.”

De rustne kørerutiner skal trænes op
Det højere antal af uheld først på sæsonen skyldes blandt andet, at manges kørselsrutine har været på vinterferie. Man skal derfor have de gode vaner genopfrisket, lyder det fra Anne Mette Kirkegaard.

“Inden du sætter dig op på motorcyklen, er det en god ide at tjekke, om motorcyklen og dæk er køreklar. Der skal blandt andet være korrekt dæktryk og -mønster. Når du kører afsted, er det vigtigt at have de sunde og fornuftige vaner med: Kør forsvarligt og orientér dig i trafikken”, siger Anne Mette Kirkegaard.

Beklædning spiller også en stor rolle, når man skal køre forsvarligt og fornuftigt på sin motorcykel.

“Handsker, hjelm, køredragt og støvler er essentielle, når man skal køre forsvarligt på sin motorcykel. Det er også en rigtig god idé at iføre sig reflekser eller andet påklædning, der gør en synlig i trafikken for andre trafikanter”, lyder det fra Anne Mette Kirkegaard.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2021 var 188 tilskadekomne og 12, der mistede livet ved en ulykke på motorcykel. LB Forsikring kommer derfor med gode råd til, hvordan man kan få den mest sikre, fornuftige og dermed bedste køreoplevelse på sin tohjulede ven:

  • Tjek dine dæk for skader og alder. Det er en god ide at skifte dæk, der er mere end 8 år gamle – uanset stand.
  • Tjek dit køretøjs lys og skift bremsevæske. 
  • Vær ikke overmodig og kør ikke over egne evner. 
  • Overhold hastighedsgrænsen.
  • Brug hjelm, handsker, køredragt, støvler samt rygskjold. 
  • Brems ordentligt ned inden kurver og sving. Når du svinger, er det ofte for sent, hvis uheldet er ude. 
Læs om motorcykelforsikringen