Kurv
Min Side
Kvinde foran computer med telefon i hånden, kigger på cyberhjælp, der er en del af hendes indboforsikring

Er det nødvendigt at købe butikkernes elektronikforsikring?

Når butikkerne lokker med gode tilbud på el og elektronik på udsalg eller ved studiestart, bliver du måske i tvivl, om du skal købe en tillægsforsikring til din nye computer eller mobiltelefon. Det kan være en dyr løsning.

Publiceret 16. oktober 2022

En elektronikforsikring (tillægsforsikring) er en forsikring, der udvider den beskyttelse, du har for mangler på et produkt efter købeloven, fx i den situation, at det, du har købt, ikke fungerer på grund af en fejl ved produktet. De fleste andre skader fx, tyveri, brand og vand er dækket på din indboforsikring hos os.

Har du allerede været uheldig at tabe din mobiltelefon i toilettet, spilde kaffe eller cola i tastaturet på computeren eller lignende, ved du hvor ærgerligt, det er, hvis du ikke er forsikret.

Sådan dækker vores forsikring

Du kan udvide din indboforsikring hos os med Indbo PLUS, som har flere fordele. Den indeholder fx dækning for:

  • El- og elektronikskader, herunder fx kortslutningsskader, der kan skyldes overspænding i strømmen, funktionsfejl og andre mangler og funktionsfejl på dit el og elektronik de første 4 år efter, du har købt din vare.
  • Pludselig skade, som er de skader, der sker pludseligt og som er udover det normale – fx hvis du taber dit elektronik eller spilder vin eller kaffe på din computer.

Der er en selvrisiko på 1.210 kr. (2023) for funktionsfejl og mangler, kortslutningsskader og pludselige skader. Men vi har ingen afskrivning på vores el- og elektronikdækning de første 4 år modsat mange andre forsikringsselskaber.

Indbo PLUS er en del af studieforsikringen hos os, som studerende er du derfor også godt dækket.

Du kan se på Min Side, om du allerede har Indbo PLUS.

Får du værdi af butikkernes tillægsforsikring?

Der kan være stor forskel på den dækning butikkerne tilbyder. Men vær opmærksom på følgende:

  • Butikkernes tillægsforsikringer går ofte op til 5 år uden afskrivning, og de dækker funktionsfejl (mangler) i 5 år mod 4 år hos os. De har ofte ingen eller lavere selvrisiko end de 1.210 kr. (2023), der er hos os.
  • Pludselig skade dækningen hos butikken har oftest ingen selvrisiko, men forsikringen koster typisk et engangsbeløb og omfatter kun det specifikke produkt. Desuden kan denne dækning være tidsbegrænset for eksempelvis de første 6, 12 eller 24 måneder. Kortslutning og pludselige skader er dækket tidsubegrænset hos os.

Den bedste løsning for dig

Når du skal vurdere, om du har brug for at supplere din Indboforsikring med Indbo PLUS hos os eller med en tillægsforsikring fra butikken for den ting, du er ved at købe, skal du se på, om du selv kan klare at dække vores selvrisiko, og om det, du køber, har så lang en levetid, at det er relevant med en dækning for mangler i 5 år.

Husk, at det kun er i forhold til mangler, du har glæde af det ekstra års dækning.

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du har nogle specifikke spørgsmål.

Læs om vores indboforsikring

Beregn pris