Kurv
Min Side

Når hunden skal med på rejsen

Skal din hund med på vovse-venlig ferie, er der et par ting, du skal have styr på inden afrejsen.

Publiceret 1. november 2022

Du kan sagtens tage din hund med på ferie i EU-lande, men der er en række krav og regler, der skal overholdes. Derfor anbefaler vi, at du begynder forberedelserne i god tid, inden du skal afsted.   

5 ting, du skal huske, når hunden skal med på rejsen:

1. Husk hundeansvarsforsikringen
I Danmark er det lovpligtigt at have en hundeansvarsforsikring. Vores hundeansvarsforsikring dækker, hvis din hund laver skade på ting eller mennesker – også hvis det sker på rejsen.  

Forsikringen dækker på rejser under 3 måneder.

2. Tag til dyrlægen
Hunden skal ID-mærkes med microchip, have EU-pas og en rabiesvaccine senest 21 dage inden afrejse. Din dyrlæge klarer det hele.

Hvis du skal til England, Malta, Finland eller Norge, skal din hund have en særlig ormekur tidligst 5 dage og senest 24 timer inden, den skal rejse.

3. Saml dokumentation for, at rejsen er ikke-kommerciel
Der gælder særlige regler, hvis man rejser med en hund for at sælge den. Derfor kan politi, toldvæsen og veterinærmyndigheder bede dig dokumentere, at du er på en ikke-kommerciel rejse med din hund.

Du kan blive bedt om at vise fx hotelreservation og/eller fly- eller togbilletter, som bevis på, at din hund er sammen med dig på hele rejsen.

4. Køb et godkendt transportbur til flyveturen
Hvis hund og bur samlet vejer under 8 kilo, kan du medbringe hunden som håndbagage (tjek altid med flyselskabet, inden du booker billetten). Buret skal være IATA-godkendt og kan fås hos de fleste dyrehandlere.

Hvis hund og bur vejer over 8 kg, skal hunden rejse i lastrummet i flyselskabets bur.

5.Tjek, om din hund er tilladt i ferielandet
Det er forskelligt fra land til land, hvilke racer der er velkomne. Kontakt den danske ambassade i det valgte land, og spørg til særlige regler for firbenede turister.

Læs om vores hundeforsikring