Cykeltyveri: spørgsmål og svar, når du vil anmelde en skade

Hvordan anmelder jeg til politiet at min cykel er blevet stjålet?

Kender du cyklens stelnummer, skal du anmelde cykeltyveriet til politiet på 114, så cyklen kan blive registreret i politiets cykelregister.

Du kan også anmelde cykeltyveriet til politiet online via politi.dk eller borger.dk

Hvor finder jeg cyklens stelnummer?
Du kan finde stelnummeret på cyklens stel. Ofte har cykelhandleren også skrevet stelnummeret på kvitteringen, da cyklen blev købt.
Hvad er Scalepoint?

Scalepoint er den erstatningsside, hvor vi gør din erstatning klar efter opgørelse af din skade. På Scalepoint sidenfår du mulighed for at benytte dig af de leverandøraftaler, vi har indgået. Det betyder, at du kan genkøbe genstande svarende til det beskadigede, købe nye genstande inden for mange forskellige kategorier eller lave gavekort til forhandlere.

Du kan selvfølgelig også vælge at overføre din erstatning til en bankkonto. Du har adgang til din Scalepoint side i 365 dage fra din skade er opgjort så længe, der står mere end kr. 100 på siden. Erstatningsbeløb under kr. 100 overføres til din NemKonto.

Har du Cykel PLUS og fået en skade på din cykel?

Ved skade på en cykel der er omfattet af den udvidede cykelkasko på Cykel PLUS, skal du sende kopi af låsebevis, købskvittering, billeder af skaderne og cyklen i helhed samt udstyrsliste. Har du opgraderet cyklen, skal du også sende dokumentation for opgraderingen.

Under "beskriv skaden" skal du oplyse, hvordan skaden er sket, og hvad der er sket med cyklen.

Når du udfylder oplysninger om cyklen under "skadede dele", er det vigtigt, at du noterer alle oplysninger om cyklen, såsom mærke, model, nypris, købsdato mv. Er cyklen opgraderet, skal de opgraderede dele noteres separat under "skadede dele".

Skal I bruge min kvittering for køb af cyklen?
Koster cyklen mere end 6.000 kr., eller er cyklen købt som ny inden for det sidste år, skal du sende en kopi af kvitteringen til os.

Du kan vedhæfte kvitteringen i din anmeldelse eller sende den til indboskade@lb.dk Husk at skrive dit police- eller skadenummer i emnefeltet i e-mailen.
Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har stelnummeret på cyklen?

Selv om du ikke kender cyklens stelnummer, kan du godt anmelde cykeltyveriet til os.

Når du anmelder skaden, skal du oplyse, hvorfor du ikke har cyklens stelnummer.

Har du Cykel PLUS, og er din cykel blevet stjålet?
Har du købt Cykel PLUS, og er din cykel blevet stjålet, skal du indsende låsebevis, købskvittering og udstyrsliste. Har du opgraderet din cykel, skal du også sende dokumentation for de opgraderede dele.