Kurv
Min Side

7 tegn på rotter

Rotter er gode til at undgå mennesker. Det er derfor svært at opdage, om de er kommet på besøg, men du kan komme langt ved at se, lytte og lugte dig frem – bl.a. er det godt at kunne kende rottens efterladenskaber fra musens, der, som billedet viser, er mindre.

Publiceret 1. april 2023

Pusler det på loftet? Er der gnavemærker i væggen? Rodebunker i haven? Eller er fliserne på terrassen sunket? Det kan være tegn på rotter. Der er grund til at være opmærksom, for du kan få alvorlige problemer, hvis du har rotter i huset.

Ud over sundhedsrisikoen, kan de gøre skade på bygninger og installationer.

Her er et par tips til, hvordan du kan se, om du har rotter på besøg:

 1. Huller i jorden
  Er der huller i jorden nær kloakdæksler, riste eller ved husets fundament eller sokkel, er det tegn på rotter.  Et rottehul har ikke jord omkring, som ved muldvarp. Et rottehul kan ligne et mosegrishul, men mosegrisen gnaver af græsset omkring hullet, det gør rotter heller ikke.

 2. Rotteekskrementer
  Rotternes efterladenskaber  er sorte eller brune og ligner muselort, men er markant større.

 3. Nedsunket flise eller asfalt
  Rotter er mestergravere og kan lide at lave komplekse gangsystemer under jorden. Oplever du pludselig nedsunkne fliser eller asfalt, er det ofte et tegn på rotter under overfladen.

 4. Små huller i vægge, gulve eller paneler
  Gnavehuller fra rotter er som regel cirkelrunde og behøver ikke være større end en mønt.

 5. Lugt af svinestald eller kloak
  Rotter efterlader en skarp og ubehagelig lugt, der kan minde om kloaklugt eller lugten af svinestald.

 6. Uforklarlig vand ved toilettet
  Oplever du ofte vand på toiletbrættet og på gulvet omkring toilettet, uden at det kan forklares, kan det være tegn på, at rotter kommer op herfra om natten.

 7. Piben og kradsen
  Lyde i panelerne, under gulvet eller på loftet kan være tegn på rotter. Lydene kan også skyldes mus, husmår eller andre dyr, men hvis lydene er små hvin eller skrig, så er det næsten med sikkerhed rotter.
Læs hvordan du holder rotter på afstand

Rottespærre med rabat

Når du er medlem hos os, kan du købe og få installeret en rottespærre til kun 2.375 kr. hos StopRotten.

Vores aftale sikrer dig desuden en rabat på 15 % på en serviceaftale, så din rottespærre bliver efterset en gang om året. Du skal oplyse, at du er medlem hos os, hvis du vil gøre brug af tilbuddet.

Kontakt StopRotten her