Kurv
Min Side

Kør med Bilist+ og optjen rabat på selvrisikoen

Det kan betale sig at køre sikkert. Med Bilist+ appen får du ikke blot indsigt i din egen kørsel. Du kan også optjene rabat på din selvrisiko – blot ved at køre lige så pænt, som du plejer. Og du kan bruge din rabat, hvis du får en skade.

Du finder Bilist+, der hvor du normalt henter apps.

Par uden for deres bil, hvor bilforsikringen omfatter bilen.

Med Bilist+ appen installeret på din mobil, får du feedback på din kørsel. Når du kører med appen, får du hver uge en score for sikker kørsel og distraktioner (mobilbrug).

Du får også tips til, hvordan du kan forbedre din score og gøre din kørsel endnu mere sikker og økonomisk.

Hver uge kan du optjene rabat på din selvrisiko, som du kan bruge, hvis du får en skade. 

De data, der bliver indsamlet om din kørsel, bliver håndteret fortroligt, og vi bruger dem ikke til at beregne prisen for din forsikring, eller hvis du anmelder en skade.

Vidste du at...

70% af det, der stjæler opmærksomheden på en køretur, foregår inde i bilen? (Kilde: DTU Transport)

Hent Bilist+ til din smartphone

Vil du have Bilist+ på din smartphone, så kan du hente den, der hvor du normalt henter dine apps. Bilist+ er tilgængelig til iPhone og Android.

For at kunne installere Bilist+ skal mobil være med iOS-version 11.0 eller nyere - eller Android version 6.0 eller nyere. Du skal have dit MitID klar for at kunne begynde at bruge Bilist+.

Hvis du læser dette på din smartphone, kan du hente Bilist+ her

Har du brug for hjælp til installation og opsætning af Bilist+, kan du få mere hjælp her.

Vidste du at...

21% tjekker beskeder på deres mobil undervejs? (Kilde: Rådet for Sikker Trafik)

Det er nemt at køre med Bilist+

Tag mobilen med
Bilist+ appen starter automatisk, når du begynder en køretur.

Se din kørsel i appen
Efter hver tur får du en score for sikker kørsel, mobilbrug og øko-kørsel.

Ny score og rabat hver uge
Hver uge får du en samlet score for din kørsel, som omregnes til selvrisikorabat.

Spar penge, hvis du får en skade
Din opsparede selvrisikorabat kan du bruge, hvis du får en skade.

Vidste du at...

Hver 5. bruger en håndholdt mobil som GPS? (Kilde Rådet for Sikker Trafik)

Sådan scorer Bilist+ din kørsel

Efter hver tur får du en score for sikkerhed, distraktioner og øko-kørsel. Hver uge får du en ugentlig score, som bliver omregnet til rabat på din selvrisiko.

Sikkerhed
Hvis du undgår hårde accelerationer, hårde opbremsninger og hårde sving, så får du en god score for sikker kørsel.

Distraktioner
Undgå at bruge din mobil, mens du kører, så får du en god score. Uopmærksom under kørsel er meget farligt, så læg mobilen væk, mens du kører.

Øko-kørsel
Du får en god score for øko-kørsel, når du fx minimerer tomgang og holder en konstant fart.

Se hvordan du kører i forhold til andre medlemmer

Vil du vide, hvordan din score er i forhold til andre medlemmer, der kører med Bilist+? Så gå ind i appen og se under Mit resumé i menuen.

Vi behandler dine data sikkert og fortroligt

For at kunne følge dine køreture og give dig point, bruger Bilist+ sensordata fra GPS, accelerometer, gyroskop, barometer og magnetometer i din mobiltelefon. Appen registrerer desuden brug af mobilen under kørslen – det gælder fx berøring af skærmen eller opkald. Disse data bruges til at beregne din score.

Din kørsel har ingen indflydelse på prisen for din forsikring, og i tilfælde af en skade har medarbejderne i vores skadebehandling ikke adgang til kørselsdata.

Vi deler ikke dine data med andre, og udover til at beregne dine point, bruger vi kun dine data i anonym form til analyse og produktudvikling.

Bilist+ er en fordel til vores medlemmer

Vi vil egentlig helst undgå skader i trafikken. Så hvis vi kan hjælpe med at skabe en sikker trafik, gør vi det gerne. Samtidig vil vi også gerne have, at vores medlemmer får mest muligt ud af at have forsikring hos os. Det er baggrunden for, at vi med Bilist+ belønner sikker kørsel. 

Med Bilist+ kan du køre dig til rabat på selvrisikoen. Dermed belønner vi dem, der kører sikkert, men som alligevel får en skade på deres bil – uanset om den opstår i bilkøen eller på parkeringspladsen. 

Få svar på spørgsmål om Bilist+

Hvem kan få Bilist+?
Det er kun forsikringstageren på bilforsikringen, der kan blive en del af Bilist+. 
Kan resten af min familie også bruge Bilist+?
Det er kun forsikringstageren på bilforsikringen, der kan benytte Bilist+. Hvis I har flere bilforsikringer med hver sin forsikringstager, kan hver forsikringstager bruge Bilist+. 
Hvad påvirker min distraktionsscore (mobilbrug)?

Det trækker ned i din distraktionsscore, hvis du bruger din mobil håndholdt under kørsel. Hvis du bruger mobilens stemmestyring, påvirker det også din distraktionsscore, ligesom opkald gennem kablede hovedtelefoner eller bluetooth hovedtelefoner også påvirker din distraktionsscore.

Din distraktionsscore bliver ikke påvirket af opkald, du foretager, når mobilen er koblet til bilens bluetooth eller når du bruger Apple CarPlay eller Android Auto.

Du skal også være opmærksom på, at Bilist+ først afslutter en køretur fire minutter, efter bilen holder stille. Det er for at undgå, at en tur bliver afsluttet ved kørsel i tæt trafik eller stop ved røde lys. 

Kan andre benytte min telefon, mens jeg kører?

Bilist+ kan ikke se, om det er dig eller andre i bilen, der benytter telefonen under kørslen. Så hvis andre bruger din telefon under kørslen, vil det påvirke din score negativt. 

Du har mulighed for at slå Bilist+ midlertidigt fra ved at vælge ’jeg kører ikke’ i notifikationen, når en tur starter.  

  • På iPhone skal du trykke og holde nede på notifikationen for at pause Bilist+. 
  • På Android skal du udvide notifikationen og trykke på stop
Hvordan omregnes min score til selvrisikorabat?
Det er din ugentlige kørselsscore, som består af den ugentlige sikkerheds- og distraktionsscore, der danner grundlag for den selvrisikorabat, som du optjener. Du opsparer selvrisikorabat, hvis den ugentlige kørselsscore er højere end 6. Du vil maksimalt kunne optjene 20 kr. om ugen. Du får din selvrisikorabat hver søndag aften kl. 23.59. Vil du se, hvordan din score omregnes til selvrisikorabat, kan du se det i vilkår.
Hvordan bruger jeg min optjente selvrisikorabat?

Er uheldet ude og du får en skade på din bil og skal bruge sin selvrisiko, vil den optjente selvrisikorabat automatisk blive fratrukket, når vi laver opgørelsen af din selvrisiko. Du kan maksimalt optjene 1.500 kr. i selvrisikorabat. Den optjente selvrisikorabat kan ikke udbetales eller anvendes til betaling af andre forsikringsydelser.

Hvordan passer i på mine data?
Dine data indsamles, opbevares og behandles i overensstemmelse med GDPR. Det inkluderer bl.a. at vi hurtigst muligt sletter data, der ikke er nødvendige for at beregne din kørselsscore. Det betyder, blandt andet at ture foretaget på cykel eller med tog slettes så hurtigt som muligt. 

Data indsamlet via Bilist+ vil ikke blive brugt i skadesbehandlingen. Du kan altid slette data indsamlet igennem Bilist+ ved at slette din konto under ’Indstillinger’ og ’Min konto’ i appen 

Du kan læse mere i privatlivspolitikken.
Jeg har problemer med at logge ind med MitID
Nogle brugere oplever problemer med at logge ind med MitID, når de har valgt Samsung Browser som standardbrowser på deres mobil. Hvis du oplever dette problem, så kan skifte standardbrowser på din mobil. Du kan se en vejledning her.
Hvordan tilmelder jeg mig Bilist+?
Efter du har downloadet appen, skal du logge ind med MitID og oprette dig som bruger. Det er vigtigt, at du giver appen de nødvendige tilladelser, så den virker korrekt.  
Skal appen åbnes, inden jeg kører?

Nej. Bilist+ starter automatisk med at registrere ture, når du er i bevægelse – forudsat at du er logget ind og har alle tilladelser sat korrekt op. Når Bilist+ registrerer, at en tur er startet, får du en notifikation. I den er der mulighed for at slå Bilist+ midlertidigt fra, så den fx ikke registrerer en tur, hvor du er passager.  

  • På iPhone skal du trykke og holde nede på notifikationen for at pause Bilist+. 
  • På Android skal du udvide notifikationen og trykke på stop
Hvordan undgår jeg, at appen registrerer andres kørsel, når jeg er passager?

Når Bilist+ registrerer, at en tur er startet, får du en notifikation. I den har du mulighed for at slå Bilist+ midlertidigt fra, så den ikke registrerer en tur, hvor du er passager.  

  • På iPhone skal du trykke og holde nede på notifikationen for at pause Bilist+. 
  • På Android skal du udvide notifikationen og trykke på stop.
Hvordan udregnes min score?
Der skal køres minimum 21 km om ugen for at der kan udregnes point. En uge tælles fra mandag til søndag. Bilist+ scorer din kørsel efter hver tur og giver dig også en ugentlig score for sikkerhed, distraktion og øko-kørsel. Din ugentlige score for sikkerhed og distraktion bliver omregnet til en kørselsscore. Din ugentlige kørselsscore bliver omregnet til point. Du skal altså både køre forsigtigt og undgå at bruge din telefon, mens du kører for at optjene point. Vil du se, hvor meget selvrisikorabat forskellige antal point omregnes til, kan det ses i vilkår.  

Efter hver tur scorer Bilist+ din kørsel. Hver uge får du en samlet score for sikkerhed, distraktion og øko-kørsel. Din ugentlige score for sikkerhed og distraktion bliver omregnet til en samlet kørselsscore.  
Hvordan sletter jeg en tur?
Du kan altid slette en tur i appen – fx hvis du var passager, eller en passager brugte din mobil under turen. Hvis turen ikke skal med i den ugentlige score, skal du huske at slette den inden søndag kl. 23.59, hvor den ugentlige score beregnes.
Kan jeg overføre selvrisikorabat til andre?
Dine optjente point og selvrisikorabat kan ikke overføres til andre brugere af Bilist+. 
Hvordan afmelder jeg mig Bilist+?
Du kan altid afmelde dig Bilist+ ved at slette din konto i appen. Det gør du under ’Indstillinger’ og ’Min konto’ i appen. Herefter sletter vi al data indsamlet via Bilist+. Bemærk at hvis du sletter din konto, vil du miste evt. opsparede point. Hvis du har opsparet selvrisikorabat, beholder du den, selv om du sletter din konto. Fra du trykker “Slet konto” til at dine data faktisk bliver slettet og aftalen ophører går der 30 dage. Hvis du logger ind igen i denne periode, annulleres sletningen igen.  
Hvordan vælger jeg eller skifter min bilmodel?

Under "Mit Køretøj" i menuen i appen har du mulighed for at vælge "Udskift Køretøj". Når du har valgt størrelse på din bil, kan du enten vælge "Jeg har ikke tid til det" eller "Find Min Bil". Hvis du vælger "Jeg har ikke tid til det", så får du vist generelle råd om kørsel, og brændstofforbrug bliver vist som en benzinbil i den valgte størrelse. Vælger du "Find min bil", så skal du vælge mærke og model på din bil. Her har du også mulighed for at vælge elbiler. Kan du ikke finde din præcise model, så vælg den, der minder mest om din bil. Hvis du vælger elbil, så får du gode råd målrettet elbiler.

Andre spørgsmål?

Du kan finde vejledninger til installation og fejlsøgning her.

Se vilkår og privatlivspolitik for Bilist+.

Fik du ikke svar på dine spørgsmål, kan du ringe til os på 77 33 81 08.